Lezing Gorka Fraga Gonzalez

magdalena

Gorka Fraga Gonzalez zal in mei 2017 spreken op het 5th International Congress of Educational Sciences and Development dat dit jaar in Santander, Spanje zal plaatsvinden. Binnen dit congres coördineert Gorka een symposium, waar zijn eigen lezing onderdeel van is. Een beschrijving van zijn lezing is hieronder te lezen:

Nieuwe inzichten in typische en atypische leesontwikkeling uit hersen- en interventieonderzoeken

Leesvloeiendheid is een essentiële vaardigheid in onze informatiemaatschappij en staat daarom centraal in het onderwijs. Het is echter zo dat een klein maar significant percentage van de kinderen die gediagnosticeerd zijn met dyslexie, niet in staat is om normale niveaus van leesvaardigheid te bereiken, wat maakt dat zij gespecialiseerde interventies nodig hebben. Wij introduceren het werk van verscheidene Europese laboratoria die onderzoek doen naar het vergroten van ons begrip van de hersenen en de cognitieve mechanismen die betrokken zijn bij het leren lezen en dyslexie. Hun focus varieert van fundamentele aspecten van leren tot de ontwikkeling van innovatieve interventies.

Het familiaire risico op dyslexie wordt besproken door Iliana I. Karipidis in haar lezing “Simulation of letter acquisition initializes neural specialization in prereaders at risk for dyslexia” en door dr. Jolijn Vanderauwera in “Atypical Structural Asymmetry of the Planum Temporale is Related to Family History of Dyslexia”. Dr. Gorka Fraga González bespreekt “the role of executive functions and organization of functional brain networks” (de rol van executieve functies en de organisatie van functionele hersennetwerken). Daarnaast zal de rol van oscilerende activiteit van de tekorten van dyslecten worden besproken door Dr. Marie Lallier in haar lezing “Atypical neural oscillations in developmental dyslexia”.

 

 

Voor meer informatie over dit congres, klik hier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s