Symposia

The 2020 American Association of Applied Linguistics

Annual Conference  (Uitgesteld  naar  2021) United-Kingdom

Van vrijdag 27 maart 2020 tot dinsdag 31 maart 2020 | Denver, Verenigde Staten. Vanwege Corona is de conferentie uitgesteld naar 2021. We zijn uitgenodigd om in 2021 te presenteren.

Locatie

Sheraton Denver Downtown Hotel                                                                              1550 Court Place, Denver, Colorado 80202, Verenigde Staten

Thema

Orwell lezing op uitnodiging tijdens het colloquium: Learning languages with specific learning difficulties in the 21st century: Perspectives of identification, achievement, assessment,  and teacher education

Achtergrond

Onze bijdrage is in het kader van het ORWELL-project. Internationale wetenschappers zullen hier de nieuwste inzichten presenteren op het gebied van specifieke leerproblemen.

Voor meer informatie: AAAL Symposium 2020

Meeting Rudolf Berlin Center 2018United-Kingdom

Ondersteuning van Leesproblemen en Dyslexie bij (jong) volwassenen

Woensdag 26 september 2018 (9.30 – 15.00 uur) | Amsterdam
Donderdag 27 september 2018 (9.30 – 13.00 uur) | Amsterdam

Locatie

Rudolf Berlin Center, Universiteit van Amsterdam
Roeterseilandcomplex
Nieuwe Achtergracht 129, 1018 WS Amsterdam

Achtergrond

Een groep onderwijzers en specialisten vanuit het VUC Roskilde in Denemarken komt op werkbezoek in Amsterdam. Het VUC (VoksenUddannelsesCenter) richt zich op onderwijs aan (jong) volwassenen en is te vergelijken met het ROC in Nederland. Het team van het VUC dat Amsterdam bezoekt, richt zich speciaal op de ondersteuning bij specifieke leerproblemen, zoals bij studenten met dyslexie en bij nieuwkomers. Het doel van de meeting is om ideeën, ervaringen en gebruiken uit te wisselen m.b.t. de begeleiding en ondersteuning van (jong) volwassenen met leesproblemen en dyslexie.

Klik hier voor meer informatie over deze meeting.

 

Symposium ORWELL 2017

Predicting and improving English foreign language skills in elementary school children

Donderdag 26 oktober 2017 | Amsterdam

Locatie

Roeterseilandcampus gebouw M (REC-M) 1.01, 10:00 – 17:00 uur
Plantage Muidergracht 12, 1018 TV Amsterdam

Thema

Dit symposium wordt georganiseerd in het kader van ons ORWELL-project, een longitudinale studie naar cognitieve en motivationele voorspellers van Engelse leesvaardigheid en spelling. (Inter)nationale sprekers zullen de nieuwste wetenschappelijke inzichten presenteren op het gebied van vreemde en tweede taalverwerving en -onderwijs.

Klik hier voor meer informatie over dit symposium.

Het symposium is gratis. Om deel te nemen, kunt u zich hier registreren.

 

Symposium Rudolf Berlin Center 2017

Een passender kijk op leesvloeiendheid en dyslexie

Woensdag 12 april 2017 | Amsterdam

Locatie

CREA Theaterzaal, 13:00 – 17:30 uur
Nieuwe Achtergracht 170, 1018 WV, Amsterdam

Thema

Dit symposium biedt een overzicht van recente wetenschappelijke kennis op het vlak van normale en verstoorde leesontwikkeling en van de koppeling tussen deze kennis en praktisch handelen. Gerenommeerde (inter)nationale sprekers presenteren de nieuwste wetenschappelijke inzichten én praktische ontwikkelingen op het vlak van lezen en spelling, van cognitieve en hersenprocessen die hieraan ten grondslag liggen en van dyslexie.
Het symposium wordt georganiseerd ter gelegenheid van de promoties van Sebastián Aravena en Maaike Zeguers door de Universiteit van Amsterdam (Ontwikkelingspsychologie), het Rudolf Berlin Center en het IWAL.
Klik hier voor meer informatie.

 

Symposium Rudolf Berlin Center 2016

Successful and failing reading development: progress in (neuro)science and practice

Thema

Dit symposium biedt een overzicht van de recente neurocognitieve kennis op het vlak van normale en verstoorde leesontwikkeling en koppeling tussen deze kennis en praktisch handelen. Gerenommeerde (inter)nationale sprekers presenteren de nieuwste wetenschappelijke inzichten én praktische ontwikkelingen op het vlak van leesproblemen en dyslexie.

Klik hier voor meer informatie.

Openingssymposium Rudolf Berlin Center 2013

Leesproblemen in een nieuw perspectief: Van neurocognitie tot zorg

Thema

Het thema van dit symposium is de koppeling tussen inzichten vanuit neurocognitief onderzoek en de behandeling van leesproblemen. Gerenommeerde (inter)nationale sprekers presenteren de nieuwste wetenschappelijke inzichten én ontwikkelingen in hulpverlening op het vlak van leesproblemen en dyslexie. Met dit symposium vieren we de opening van het Rudolf Berlin Center (RBC), een universitair expertisecentrum op het gebied van leerproblemen.

Klik hier voor meer informatie. Voor een interview met Jurgen Tijms en Patrick Snellings over de opening van het centrum, klik hier.

2 responses to “Symposia

  1. Pingback: Welkom bij Leeruniek·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s